Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 12 iulie 2024

Lege modificată pentru angajări în instituțiile publice

Camera Deputaţilor a modificat, miercuri, 24 februarie, ordonanţa de urgenţă a Guvernului 183/2020 și a introdus posibilitatea desfăşurării, pe o perioadă de 6 luni, a concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante în instituţiile şi autorităţile publice. PSD a votat împotrivă.

alesi-in-parlamentLegea a fost votată majoritar, aceasta fiind susținută de către deputații PNL, USR PLUS, UDMR, PSD și AUR. Excepție face un singur parlamentar: PSD care a votat împotrivă.

„Prin derogare de la dispoziţiile art. 27 alin.(3) din Legea nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID19, cu modificările şi completările ulterioare, pe o perioadă de 6 luni de la data intrării în vigoare a legii de aprobare a prezentei ordonanţe de urgenţă, se pot desfăşura concursurile pentru ocuparea posturilor şi funcţiilor vacante şi temporar vacante din cadrul instituţiilor şi autorităţilor publice, cu încadrare în sumele aprobate în buget pentru anul 2021″, prevede textul adoptat de deputaţi.

Amendamentul, introdus de membrii Comisiei pentru muncă şi adoptat de plen, este motivat prin faptul că „administraţia publică se confruntă cu un număr mare de pensionări şi plecări din sistem, iar în ultimul an ocuparea posturilor a fost suspendată, ceea ce face necesară această măsură, de ocupare a posturilor vacante şi temporar vacante”.

Proiectul de lege merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Lăsaţi un răspuns