Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Primar Șomcuta: Dispunem de teren care se pretează cel mai bine pentru înființarea unui parc industrial

Pentru încurajarea dezvoltatorilor să investească în Maramureș și creșterea veniturilor la bugetul local se are în vedere  amenajarea parcurilor industriale, științifice sau tehnologice, în mai multe zone din județ. Amplasamentul care se pretează cel mai bine pentru înființarea de parc industrial, pentru zona de sud a județului, este cel de la Șomcuta Mare. Primăria Șomcuta Mare a transmis către Consiliul Județean documente care să ateste faptul că dispune de teren care se pretează pentru înființarea unui parc industrial.

 

Primele demersuri în realizarea obiectivului au fost făcute. În 27 ianuarie, consilierii județeni au votat proiectul de hotărâre privind înființarea SC Parcuri Industriale Maramureș SA, cu un buget de 5.000.000 lei ca aport la capitalul social. Această societate va gestiona tot ceea ce ține de amenajarea parcurilor industriale, după ce se vor încheia parteneriate cu unitățile administrative-teritoriale din județ.

foto amplasament parc iOrașul Șomcuta Mare dispune de o suprafață de teren care se pretează pentru realizarea unui astfel de obiectiv. În cadrul discuțiilor purtate cu reprezentanții CJ s-a luat în calcul posibilitatea de amenajare a unui parc industrial pe o suprafață de 11 hectare, însă cu posibilitarea de extindere cu alte două loturi, astfel încât suprafața parcului ar putea ajunge la 38,5 hectare.

Terenul este situate la ieșirea din Șomcuta Mare spre Satulung, la o distanță de 630 de metri față de drumul european, cu posibilitatea de amenajare a unei căi de acces și dinspre drumul comunal (DC 72) care duce la Finteușu Mare.

Utilitățile sunt la îndemână: magistrala de gaz, rețeaua electrică, rețeaua de apă potabilă și stația de epurare.

Tot ceea ce ține de amenajarea parcului industrial (inclusiv amenajarea căilor de acces, asigurarea utilităților etc) va fi în sarcina societății care va fi înființată pe lângă Consiliul Județean.

 

 

Lăsaţi un răspuns