Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 24 aprilie 2024

Zetea: PNL mai dă o țeapă românilor și îngheață pensiile

Președintele PNL Ludovic Orban a anunțat că în acest an nu se acordă nicio majorare de pensii. Gabriel Zetea, deputat PSD de Maramureș, consideră că, prin înghețarea pensiilor, „PNL maid ă o țeapă românilor”.

zetea„Mesajul transmis de Orban confirmă cele mai sumbre avertismente ale PSD: actuala putere nu știe și nu e capabilă să guverneze în folosul oamenilor. Ticăloșia PNL este doar o nouă sfidare la adresa românilor, după ce în campania electorală și pe întreg parcursul anului 2020, peneliștii susțineau cu tărie că avertismentele PSD sunt greșite și că guvernul va mări pensii, salarii și alocații, banii fiind prevăzuți în buget”, a arătat deputatul PSD de Maramureș, Gabriel Zetea.

„În ianuarie 2020, Ludovic Orban, pe atunci premier, anunța cu aceeași seninătate că au fost prevăzute în Legea bugetului și asigurărilor sociale de stat sumele necesare pentru majorarea pensiilor. În noiembrie 2020, fostul ministru al Finanțelor și actualul premier, Florin Cîțu susținea că PNL mizează pe o mărire a pensiilor, în următorii 4 ani, cu 46%. Au mințit cu premeditare pentru că știau că ar fi pierdut voturi dacă spuneau adevărul. Aceasta este <<România normal>> a lui Iohannis, cea în care <<Guvernul Său>> scuipă cu nonșalanță pe toate promisiunile pe care le-au făcut românilor”, a adăugat deputatul.

”Justificările lor cinice nu mai conving pe nimeni: deficitul bugetar uriaș pe care îl invocă a fost provocat tot de nepriceprea lor de a gestiona banii publici și se explică foarte ușor prin cadourile fiscale gigantice făcute către clientela politică. Cu fiecare nouă zi care trece, imensa fraudă morală care stă la baza actualei guvernări este tot mai vizibilă. Au câștigat puterea prin minciună și dezinformare, iar azi guvernează în minciună, sfidător și disprețuitor față de cei care i-au votat, continuând să umfle doar buzunarele clientelei politice”, a subliniat Zetea.

„Nu există nicio categorie socială care să fi avut vreun beneficiu de pe urma guvernării PNL-iste: salariații au pierdut bani cuveniți de drept la salarii; copiii au pierdut mai mult de jumătate din alocație; antreprenorii au pierdut catastrofal așteptând zadarnic sprijinul promis în pandemie; agricultorii au fost abandonați în voia lui Dumnezeu și a sorții, iar acum și pensionarii așteaptă zadarnic majorarea promisă de PNL. I-au jignit pe medici, i-au scos pe polițiști în stradă, au ignorat profesorii și nu i-au mai lăsat să se vaccineze, iar acum se pregătesc studenții. Asta știe să facă PNL și USR: Să dea țepe”, a conchis deputatul.

 

C.P.

Lăsaţi un răspuns