Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 30 aprilie 2024

„Rapsodii de toamnă” – sărbătoarea artiştilor din Buciumi

Un adevărat festival cultural va fi organizat, la sfârşitul acestei săptămâni, în Buciumi – localitate aparţinătoare oraşului Şomcuta Mare. Este vorba despre evenimentul denumit „Rapsodii de toamnă”, organizat, de către Asociaţia corală „Buciumenii Chioarului”, duminică, 12 septembrie, la Căminul Cultural „Preot Marius Lazăr”.

corul din buciumi„Rapsodii de toamnă” este la prima ediţie şi, conform declaraţiilor făcute de către organizatori, evenimentul urmăreşte evidenţierea valorilor locale prin reunirea fiilor satului care s-au remarcat în domeniul cultural-artistic, o sărbătoare a artiştilor din această localitate. Astfel, coriştii care nu mai pot activa din cauza vârstei sau a problemelor de sănătate, vor fi invitaţi la o reuniune cu membrii activi ai corului. Va fi o predare de ştafetă pentru că, alături de aceştia vor veni şi tinerii talentaţi care s-au alăturat asociaţiei, pentru a duce mai departe tradiţia muzicii corale din Buciumi.

Cu prilejul acestui eveniment, la Căminul Cultural va fi organizată o expoziţie de pictură, lucrările fiind realizate de Diana Irimuş şi Alexandra Cioară. Un program cultural-artistic  susţinut de artişti locali, invitat special fiind artista de muzică populară Virginia Irimuş.

Au fost invitaţi reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi judeţene, reprezentanţi ai Protopopiatului Chioar, precum şi sponsorii care de-a lungul anilor au fost alături de asociaţia corală.

 

Lăsaţi un răspuns