Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Felician Cerneştean: Se dă în folosinţă prima porţiune a centurii ocolitoare a oraşului Satu Mare

Felician Cerneştean este unul dintre maramureşenii care face cinste judeţului din funcţia pe care o ocupă la nivel central. După ce a fost consilier judeţean, a fost economist în cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), de curând a fost numit director adjunct al CNAIR.

Din această funcţie a ajuns responsabil cu finalizarea lucrărilor pentru realizarea centurii de ocolire a municipiului Satu Mare. Este vorba despre o lucrare amplă, aproape 20 de km de centură dintre care 14 km se realizează în profil de două benzi pe sens cu separator median.

cerneste1„La Satu Mare se intersectează mai multe căi de comunicţie rutiere, iar realizarea unei centuri ocolitoare, la fel ca şi în alte oraşe a devenit vitală pentru descongestionarea traficului local. Centura începe de la intersecția cu DN19 dinspre Halmeu și Sighetu Marmației și continuă pe partea de vest a orașului, intersectează DN19A și DN19 spre Carei și se termină în partea de sud la intersecția cu E81/DN19A spre Zalău și Cluj Napoca”, a declarat Cerneştean.

„Proiectul este amplu, cu finanţare prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM). Prin acest proiect se realizează şi două noduri rutiere denivelate și un pod peste Râul Someș în lungime de 650 m”, a adăugat directorul CNAIR. Acesta a mărturisit că nici nu a stat pe gânduri când s-a pus problema să preia sarcinile de responsabilitate în gestionarea lucrărilor de realizare a centurii ocolitoare a municipiului Satu Mare, cu toate că lucrările erau în întârziere. Cerneştean a fost un impuls, un factor pozitiv alături de alţi factori implicaţi în implementarea proiectului, iar ambiţia şi-a spus cuvântul, astfel că, astăzi, s-a putut da în folosinţă prima porţiune de drum din această centură. „Se spune că ambiția este expresia normală a încrederii în sine, iar eu sunt încrezător, muncitor şi responsabil. În cazul de faţă este vorba despre munca unei echipe. Toată echipa a pus umărul şi rezultatele încep să se vadă”, a subliniat Cerneştean.

 

Lăsaţi un răspuns