Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 4 mai 2024

Termen preschimbat in dosarul lui Anghel

Tribunalul Timis va judeca in 23 februarie legalitatea ordinului de incetare a mandatului de primar

Cristian Anghel

Cristian Anghel

Termen preschimbat in dosarului lui Cristian Anghel care face referire la legalitatea ordinului de incetare a mandatului de primar. Cauza se afla pe rol la Tribunalul Timis, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis cererea de stramutare de la Tribunalul Maramures. Cu toate ca, initial, instanta din Timisoara a stabilit primul termen de judecata pentru data de 6 aprilie, acesta a fost preschimbat. Modificarea s-a facut in baza unei solicitari inaintate Tribunalului Timis de catre Institutia Prefectului Maramures, care este parte in aceasta cauza. Prefectura Maramures, institutie care a emis ordinul de incetare a mandatului de primar, ordin care face obiectul acestei cauze in instanta, a solicitat stabilirea unui termen de judecata, in luna februarie.

Cristian Anghel s-a adresat instantei, la scurt timp dupa ce a fost condamnat pentru a contesta legalitatea ordinului de incetare a mandatului de primar, emis de Institutia Prefectului Maramures, la doua zile dupa pronuntarea sentintei care l-a trimis dupa gratii. Fostul primar al municipiului Baia Mare a cerut anularea actului emis de autoritatile publice. Initial cauza s-a judecat la Tribunalul Maramures, iar apoi a fost suspendata urmare a exceptiilor de neconstitutionalitate invocate in acest caz. Dupa ce Curtea Constitutionala s-a pronuntat privind exceptiile invocate, prin respingerea acestora, fostul primar a cerut stramutarea dosarului de la Tribunalul Maramures.

In 11 ianuarie 2011, Curtea Suprema a admis stramutarea dosarului la Tribunalul Timis. Aceasta instanta a stabilit primul termen de judecata pentru inceputul lunii aprilie, ceea ce i-a determinat pe reprezentantii Institutiei Prefectului sa solicite acordarea unui termen de judecata mai scurt al procesului, daca se poate chiar pentru luna februarie.

Solicitarea autoritatilor maramuresene a fost analizata, in Camera de Consiliu, la Tribunalul Timis joi, 3 februarie. Cererea Institutiei Prefectului a fost admisa, fiind acordat un nou termen pentru data de 23 februarie.

Lăsaţi un răspuns