Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 2 mai 2024

Cereri respinse la înscrierea în clasa pregătitoare

Aproape toate cererile depuse în prima etapă pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare au fost admise la nivel de Maramureş. 99,2% dintre cererile depuse pentru înscriere la şcolile din Maramureş au fost aprobate.

harta2 (1)La nivel naţional, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a centralizat datele finale înregistrate în prima etapă rezervată înscrierii copiilor în clasa pregătitoare (29 februarie – 18 martie). Datele statistice relevă faptul că, în regiunea de Nord-Vest, în judeţul Sălaj,  procentul este de 100%, în Bistriţa Năsăud de 98,9%, Cluj – 99%, iar Satu Mare 99,4%.

Ministerul mai arată că majoritatea cererilor au fost admise pentru şcoala de circumscripţie.

La nivel naţional s-au înregistrat 1.522 de cereri care nu au putut fi admise din cauza lipsei de locuri la şcolile dorite, altele decât cele de circumscripţie, iar părinţii/tutorii legali nu au bifat opţiunea de revenire la unitatea de învăţământ arondată iniţial.

Aceste cereri vor putea fi soluţionate în a doua etapă de înscriere, care începe miercuri, 30 martie şi se încheie vineri, 8 aprilie. 

 

Rezultatele finale vor fi afişate în data de 15 aprilie.

Între 19 și 22 aprilie, inspectoratele şcolare judeţene vor soluţiona toate cazurile rămase nerezolvate după a doua etapă de înscriere.

Lăsaţi un răspuns