Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

O școală „mai verde”, la Șomcuta Mare

„Natura a creat atâtea frumuseți încât crescânda și neistovita pasiune a oamenilor de a-i cunoaște tainele, rămâne un simplu omagiu”, spunea N.D.Carpen.  Sub acest slogan, la Școala primară din Șomcuta Mare, în „Săptămâna verde” și în colaborare cu primăria orașului, se desfășoară proiectul educațional „Sădește o plantă și te vei bucura de fapta ta!”.

sc

În acest proiect s-au implicat mai multe cadre didactice de la școala primară din Șomcuta Mare (arondată Liceului Teoretic „Ioan Buteanu”). În calitate de coordonatori, profesoarele pentru învățământ primar: Ioana Maria Buhai, Lavinia Fodor, Anamaria Herman, Veronica Maxim, Cristina Zoica-Petrescu, și-au atras elevii în acțiune. În prealabil, dascălii le-au vorbit despre iubirea față de natură și protecția și ocrotirea acesteia, despre sădirea și îngrijirea plantelor și amprenta pe care și-o pune fiecare în mediul înconjurător etc. Apoi au trecut la acțiune: au procurat răsad de flori, au amenajat un spațiu de plantare și sădit flori.

scoala verde

sc1 sc2

„Este necesar să educăm elevii în spiritul respectului față de natură, pentru ca generațiile viitoare să progreseze.

Prin această acțiune ne-am propus, împreună cu elevii, să dăm un plus de frumusețe școlii noastre.

De asemenea, ne dorim să-i responsabilizăm pe copii. Florile pe care le plantăm vor fi îngrijite tot de noi”, a declarat prof. Ioana Buhai.

 

Lăsaţi un răspuns