Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 30 aprilie 2024

Ziua Nationala a Romaniei- sarbatorita in Baia Mare

fanfara municipalaSARBATOARE. Institutia Prefectului impreuna cu Garnizoana Baia Mare organizeaza o manifestare dedicata aniversarii a 91 de ani de la Marea Unire. Manifestarile vor avea loc, marti, 1 decembrie, la Monumentul Ostasului Roman, de la intrarea in Parcul Municipal.

 

Startul manifestarilor prilejuite de Ziua Nationala a Romaniei vor incepe la ora 10.00, cand autoritatile administratiei publice judetene si locale vor trece in revista  Detasamentul de Onoare. Acestea vor fi insotite de comandantul Garnizoanei Baia Mare. Dupa interpretarea Imnului de Stat al Romaniei de catre fanfara municipala, va fi oficiata slujba religioasa.

Despre semnificatia Zilei Nationale a Romaâniei vor rosti alocutiuni Sandu Pocol, prefectul judetului, Mircea Man- presedintele Consiliului Judetean si Cristian Anghel, primarul municipiului Baia Mare. Autoritatile judetene vor depune la obeliscul Cimitirului Comemorativ o jerba de flori. 

La finalul manifestarii se va desfasura, in conformitate cu regulamentul militar, ceremonialul depunerii jerbelor de flori si defilarea Detasamentului de Onoare.

Lăsaţi un răspuns