Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

266 de lei va costa, de luni, pasaportul electronic

pasap temporDOCUMENTE. Incepand de luni, in Maramures, va fi introdus un nou sistem de eliberare al pasapoartelor simple. Este vorba de pasaportul electronic, care va fi introdus din 23 noiembrie. Pentru eliberarea unui astfel de document, solicitantul va fi nevoit sa achite suma de 233 de lei.

Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple (SPCEEPS) Maramures va prelua incepand de luni, 23 noiembrie, numai cereri pentru eliberarea pasapoartelor electronice si a pasapoartelor simple temporare.

Pasaportul electronic este unul performant, are 50 de elemente de siguranta, fata de 30 cat avea precedentul tip de pasaport. Mai mult, prin introducerea acestui model de document se va asigura o mai buna confidentialitate a datelor si o mai mare siguranta.

Regim special pentru copii. Reprezentantii SPCEEPS sustin ca noul echipament care permite preluarea datelor si emiterea noului tip de pasaport va fi instalat, la sfarsitul saptamanii, la sediul institutiei.  „Noile pasapoarte vor fi realizate la Bucuresti. Costul unui pasaport electronic este de 266 lei, din care 234 lei se achita la CEC, iar 32 de lei la ghiseul Trezoreriei din incinta serviciului public comunitar. Cererile pentru eliberarea pasaportului electronic se vor prelua numai la sediul serviciului public comunitar din Baia Mare, iar eliberarea pasaportului electronic va fi realizata in termen de 30 de zile lucratoare. Valabilitatea pasaportului electronic este de 3 ani la persoanelor pana in varsta de 6 ani, respectiv de 5 ani la persoanele in varsta de peste 6 ani. Copiii  sub 6 ani nu vor fi amprentati individual pentru eliberarea pasaportului electronic”, a declarat comisar sef Mircea Ene, seful  SPCEEPS Maramures.

Actele termporare- valabile un an. In ceea ce priveste eliberarea pasapoartelor temporare, costul acestora se ridica la 96,2 lei, din care 32 lei este taxa consulara, care se achita la sediul serviciului public comunitar, 64,2 lei taxa pasaport care se achita la CEC. De asemenea, acei care solicita eliberarea pasapoartelor in regim de urgenta, vor fi nevoiti sa achite o taxa supliemtara, in valoare de 100 lei. Reprezentantii SPCEEPS sustine ca, in functie de volumul de munca, pasaportul temporar se poate elibera in termen de 3 zile lucratoare si are o valabilitate de 1 an.

Programul de lucru cu publicul al Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple Maramures va fi: vineri, 20 noiembrie, intre orele 8.00-12.00 pentru a permite transferarea bazei de date in sistem, iar luni 23 noiembrie, intre orele 10.00-16.30, urmand ca de marti sa se revina la programul normal de lucru cu publicul al serviciului.

Lăsaţi un răspuns