Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Mircea Geoana: „Congresul nu trebuie transformat intr-un balci ieftin”

Mircea Geoana

Mircea Geoana

TENSIUNILE VANGHELIZARII. Spirite incinse si huiduieli la Congresul PSD. Scoaterea din cursa pentru postul de vicepresedinte al partidului a lui Florin Pandele – pe considerentul ca fostul membru PSD Ilfov si ,totodata membru al Consiliului National, a fost suspendat de organizatia din care face parte, fara ca decizia sa fie discutata la centru. Pandele a luat pozitie si a declarat de la tribuna Congresului ca invalidarea candidaturii sale este in afara statutului. Pandele nu s-a ferit sa lanseze atacuri la adresa lui Vanghelie si i-a reamintit lui Mircea Geoana ca pentru a-l scoate din cursa pentru functia de vicepresedinte ar trebui modificat statutul. „Daca ai o alta parere in afara de cea a lui Vanghelie sau Geoana, vei fi dat afara. Congresul nu trebuie validat pentru ca e o nunta. Cred ca intr-o luna de zile va trebui sa facem un alt Congres”, a declarat Pandele.

 

Vanghelie a incercat sa dea o replica, fiind huiduit de participantii la Congres. Geoana a luat atitudinea si i-a cerut lui Vanghelie sa vorbeasca atunci cand va fi invitat pentru ca lucrarile sa nu fie duse in derizoriu, sa nu se transforme Congresul intr-un balci ieftin.

 

O pozitie in aceasta situatie a luat si Ion Iliescu. „Cred ca Pandele are dreptate”, a declarat Ion Iliescu. Astfel, presedintele de onoare al PSD a cerut sa se revina asupra decizie de suspendare, atata vreme cat la Consiliul National- al carui membru este Pandele, nu s-a dezbatut aceasta problema.

Lăsaţi un răspuns