Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 18 aprilie 2024

Ceata si polei pe drumurile din judet

Incepand de duminica, vremea va fi geroasa

Vremea nu va fi prietenoasa in urmatoarea perioada, anunta meteorologii. Pentru urmatorul interval, sunt anuntate precipitatii, pe arii extinse, sub forma de ninsoare si temperaturi in scadere. Daca pentru acest sfarsit de saptamana meteorologii anunta temperaturi cu valori maxime intre 0 si 3 grade si minime de pana la minus 6 grade Celsius, incepand de duminica, vremea se va raci accentuat.

Moteorologii prognozeaza vreme rece, geroasa noaptea si dimineata, cu temperaturi care vor scadea pana la -12 grade. Avand in vedere prognoza anuntata, reprezentantii Comitetului judetean de iarna avertizeaza conducatorii auto in ceea ce priveste prevenirea producerii de accidente rutiere si iesiri in decor.

„Vor fi conditii meteorologice care vor favoriza formarea poleiului pe anumite tronsoane de drumuri nationale si judetene. Se recomanda conducatorilor auto sa nu bruscheze comenzile autovehiculului, iar pentru a evita derapajele sa foloseasca frana de motor pentru a reduce viteza. :oferii au la dispozitie cele doua numere de telefon 0262.211.789 – Dispeceratul Sectiei de Drumuri Nationale Baia Mare, respectiv 0728.181.796, dispeceratul societatii de intretinere a drumurilor judetene la care pot suna in cazul in care se confrunta cu probleme in trafic sau daca doresc sa obtina informatii despre starea drumurilor”, a dseclarat Dan Buca, purtator de cuvant al Comitetului judetean de iarna.

Vizibilitate redusa in Pasul Prislop

Un alt aspect de care trebuie sa tina seama conducatorii auto cand pornesc la drum este vizibilitatea scazuta. Din cauza cetii, vizibilitatea este redusa pe mai multe artere de circulatie din judet, cele mai mari probleme fiind inregistrate pe DN 18, in Pasul Prislop. „Traficul in Maramures se desfasoara in conditii de iarna. Nu sunt drumuri blocate, dar ninge in tot judetul. Exista drumuri cu vizibilitate scazuta din cauza cetii, iar pe anumite tronsoane carosabilul este acoperit cu zapada sau polei”, a declarat Buca.

In Pasul Gutai si in zona Viseu stratul de zapada de pe carosabiul ajunge la un centimetru. De asemenea, pe drumuri judetene DJ 187, Leordina-Poienile de Sub Munte,  DJ 185 Petrova-Valea Viseului, DJ 188, Bogdan Voda-Viseu de Sus, DJ 109 F, Baba-Coroieni-Targu Lapus-Baiut, DJ 184 la Cavnic, in zona partiilor de schi, Pasul Rotunda si Pasul Roata, DJ 109 F Cavnic-Budesti, si pe drumul care face legatura dintre Miresu Mare si :omcuta Mare s-a format polei.

Lăsaţi un răspuns