Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Prefectul a dispus verificarea stocurilor de materiale pentru deszapeziri

Sandu Pocol

Sandu Pocol

Ninge la munte dar si pe anumite tronsoane de drumuri judetene. Azi dupa-amiaza ninsorile si-au facut aparitia in zona de deal si de munte. In Maramures a nins in Pasul Prislop, Pasul Gutai, Rotunda la Cavnic, dar si in municipiul Baia Mare si zona Lapus si Codru. Astfel ca pe anumite artere de circulatie, stratul de zapada depus pe carosabil a ajuns si la 3 centimetri. Avand in vedere modul in care s-a intervenit in aceasta iarna pentru inlaturarea zapezii de pe drumurile din judet, Sandu Pocol, prefectul judetului a dispus demararea unor verificari.

In calitate de presedinte al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) a dispus verificarea stocului de sare si nisip existent in depozitele si bazele de lucru ale sectiei de drumuri nationale, respectiv societatii de drumuri care asigura intretinerea si viabilitatea drumurilor judetene. In urma verificarilor s-a constatat ca acestea au in stoc material antiderapant pentru a interveni pe drumurile publice din judet. „Sectia de drumuri nationale are aproximativ 500 tone de sare, respectiv 3.000 tone de nisip, iar societatea care asigura pe timp de iarna intretinerea pe drumurile judetene detine aproximativ 600 tone de sare si 2.000 tone de nisip. De asemenea, societatea care se ocupa de deszapezirea drumurilor judetene a trimis la salina Ocna Dej autocamioane care asteapts ss fie incarcate cu sare pentru suplimentarea stocului existent.

Prefectul de Maramures a solicitat angajatilor acestor societati sa fie pregatiti de interventie si sa scoata utilajele pentru a asigura desfasurarea circulatiei rutiere, astfel incat sa nu apara blocaje in trafic”, a declarat Dan Buca, purtator de cuvant CJSU Maramures. Acesta a mai precizat ca daca situatia o va impune, echipajele Serviciului Politie Rutiere Maramures vor patrula in zonele montane cunoscute cu probleme in perioada de iarna. Este vorba de Pasul Gutai, Prislop, Mesteacan, unde apar probleme iarna, cel mai frecvent din cauza autovehiculelor de tonaj echipate necorespunzator pentru trafic rutier in conditii de iarna (anvelope, lanturi).

Lăsaţi un răspuns