Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 21 mai 2024

Maramureseni, pe mana oamenilor legii pentru trafic de tigari

tigari de contrabanda

tigari de contrabanda

Lucratorii IJPF Maramures au intocmit, 2 dosare penale in care sunt cercetate mai multe persoane pentru savarsirea infractiunii de contrabanda. In urma actiunilor, au fost confiscate 4.800 pachete cu tigari de contrabanda, care au fost ridicate in vederea confiscarii.

Joi, 20 octombrie, politistii de frontiera au observat doua autoturisme suspecte. In momentul in care a fost oprita pentru control prima masina care avea rolul de antemergator in asigurarea transportului ilegal de tigari, in care se aflau Tudor M. de 24 ani si Alex D. de 22 ani, cea de a doua masina a virat brusc pe un drum neamenajat incercand sa ocoleasca postul control. Dupa o urmarire de aproximativ 10 minute s-a reusit blocarea masinii si retinerea soferului, Valentin D. de 21 ani. Acesta a incercat sa fuga abandonand autoturismul care era incarcat cu colete invelite in folie de culoare neagra. In urma inventarierii coletelor s-a constatat ca acestea contineau 3.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana in valoare de aproximativ 26.000 lei.

Un caz similar s-a inregistrat si in localitatea Oncesti, unde politistii de frontiera au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control un autoturism marca Mazda, suspect ca transporta tigari de contrabanda. In acel moment, conducatorul auto a marit viteza, ignorand semnalele politistilor, indreptandu-se in mare graba spre localitatea Oncesti. Dupa o urmarire de aproximativ 10 km, autoturismul a virat brusc pe un drum neamenajat ce face legatura cu localitatea Feresti, imediat acesta a fost descoperit abandonat pe o strada din localitate. La cercetarea terenului, in apropiere au fost descoperite trei colete voluminoase si un geamantan care contineau 1.800 pachete cu tigari de provenienta ucraineana in valoare de aproximativ 16.000 lei.

In ambele cazuri s-au intocmit dosare penale pentru savarsirea infractiunii de contrabanda. Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii iar autoturismele folosite la transportul tigarilor au fost indisponibilizate la sediul IJPF Maramures.

Lăsaţi un răspuns