Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 7 iunie 2023

Presedintele Tribunalului Maramures ramane la vatra

Mihai Pop Cerneanu a solicitat CSM eliberarea din functie

Miha Pop Cerneanu

Mihai Pop Cerneanu

Judecatorul Mihai Pop Cerneanu, presedintele Tribunalului Maramures, a decis sa se retraga din magistratura. Acesta a profesat in domeniu peste trei decenii, fiind o perioada de 10 luni (in anul 2006) membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Cerneanu a inaintat o solicitare catre CSM, prin care a cerut eliberarea din functie. Cerneanu se afla la conducerea Tribunalului Maramures de aproximativ 10 ani si intentioneaza sa se pensioneze incepand cu luna ianuarie 2012. Dupa aprobarea cererii la CSM, decizia va face obiectul unui decret semnat de presedintele Traian Basescu si care va fi publicat in Monitorul Oficial.

“Am decizia de pensie definitiva de mai bine de un an. Am cerut eliberarea din functie, incepand cu 1 ianuarie 2012, cand se termina si mandatul de presedinte al tribunalului. ªtiu ca cererea era programata pentru sedinta de azi (n. red. 18 octombrie) a CSM”, a declarat Cerneanu.Acesta a precizat ca dupa finalizarea mandatului de presedinte al tribunalului nu va avea o “pensie nesimtita”, asa cum au numit guvernantii pensiile magistratilor, ci una normala.

Lăsaţi un răspuns