Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

PSD vrea referendum impotriva desfiintarii judetului

harta_regiuni

harta_regiuni

Biroul Permanent al PSD Maramures a decis, in sedinta de miercuri, sa inceapa formalitatile in vederea organizarii unui referendum pentru a consulta populatia privind desfiintarea judetului. Actiunea vine dupa ce partidele aflate la guvernare au lansat mai multe variante de reorganizare administrativ-teritoriala.

PSD se opune acestui proces, in forma dorita de PDL. Astfel, social-democratii au decis sa organizeze un referendum, care sa aiba o singura intrebare. “PSD vrea sa afle daca maramuresenii sunt de acord cu desfiintarea judetului. Constanta este primul judet in care s-a aprobat organizarea unui astfel de referendum, dar se doreste demararea unui astfel de proces in toate judetele in care PSD e majoritar sau unde impreuna cu PNL si PC formeaza majoritatea.

In Maramures, PNL si PSD au majoritatea in Consiliul Judetean, acesta fiind si motivul pentru care am decis sa incepem demersurile in vederea organizarii unui referendum”, a declarat Gabriel Zetea, purtatorul de cuvant al PSD Maramures. Acesta a precizat ca a fost pregatit un proiect de hotarare care va fi introdus pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu Judetean. “Luni avem sedinta, iar in cazul in care nu vom reusi sa introducem acest proiect pe ordinea de zi, vom convoca o sedinta extraordinara”, a declarat Zetea.

Lăsaţi un răspuns