Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 27 aprilie 2024

Protocol de colaborare intre Alianta de Centru Stanga si cadrele militare

Luni, 3 decembrie 2012, la sediul PSD, s-a semnat un protocol de colaborare si parteneriat intre Alianta de Centru Stanga (PSD+UNPR) si Asociatia Nationala a Cadrelor Militare in Rezerva si in Retragere “Alexandru Ioan Cuza”.

Alianta de Centru Stanga (ACS) a fost reprezentata de presedintele PSD, Victor Ponta, presedintele UNPR, Gabriel Oprea, secretarul general PSD, Liviu Dragnea, si secretarul general UNPR, Neculai Ontanu, iar ANCMRR a fost reprezentata de gl(r) prof. univ. dr. Mihai Iliescu in calitate de presedinte si gl.(r) ing. Aurel Danescu in calitate de prim-vicepresedinte. Semnatarii protocolului de colaborare urmaresc imbunatatirea conditiilor sociale, de informare si consiliere a cadrelor militare in rezerva si in retragere, diversificarea ofertei de servicii si programe, precum si implicarea pertinent a acestora in activitatea de gestionare si administrare eficienta a treburilor publice ale tarii.

ACS sprijina respectarea prevederilor constitutionale si a drepturilor dobandite prin lege, asigura promovarea unor initiative legislative in domeniul pensionarilor militari, asigura protectia sociala a cadrelor militare si in retragere in vederea asigurarii unor conditii de viata decenta. Protocolul mai prevede sprijinirea si consilierea in materie de acordare a asistentei sociale pentru pensionarii militari dar si pentru soti/sotii ai acestora, la cerere.

Prin semnarea acestui protocol de colaborare si parteneriat, Asociatia Nationala a Cadrelor Militare in Rezerva si in Retragere “Alexandru Ioan Cuza” va colabora cu structurile Aliantei de Centru Stanga (PSD+UNPR) pentru eficientizarea comunicarii intre acestea si cadrele militare in rezerva si in retragere, elaborarea de propuneri de solutionare a problemelor specifice. Organizarea de actiuni comune pentru cultivarea traditiilor poporului si a armatei romane.

Lăsaţi un răspuns