Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Drumurile judetene, lasate de izbeliste la prima ninsoare

drum inzapezit

drum inzapezit

Masini blocate, conducatori auto nervosi, consum suplimentar de combustibil si zeci de minute de asteptare in frig. Toate acestea din cauza unor institutii care desi ar trebui sa raspunda nevoilor cetateanului, actioneaza cu superficialitate dovedind ca nu le pasa. Mai grav este ca, pentru nepasare se primesc si bani, bani publici, iar sumele sunt semnificative.

 

De aproape o luna, responsabilii Consiliului Judetean (CJ) Maramures anunta cu surle si trambite ca s-a facut aprovizionarea cu cele necesare pentru deszapezirea drumurilor astfel incat iarna sa nu-i gaseasca nepregatiti. ~n realitate, primele ninsori i-au luat prin surprindere si i-au gasit fara chef de munca pe cei responsabili cu deszapezirea drumurilor judetene. Astfel, in prima parte a zilei de ieri, drumul care face legatura intre Firiza si statiunea Izvoare (portiune administrata de CJ Maramures, prin societatea Drumuri si Poduri) a fost blocat din cauza zapezii. Ningea continuu, iar autovehiculele cu dotari necesare pe timp de iarna au ramas blocate in trafic. Conducatorii auto au fost nevoiti sa astepte sosirea unui utilaj care sa intervina pentru deszapezirea drumului sau sa se intoarca din drum. Deoarece nimeni nu a intervenit pentru a curata zapada de pe carosabil, au fost sesizate autoritatile administratiei judetului. Reprezentantii CJ, treziti parca din somn, s-au aratat surprinsi de situatia inregistrata, mai ales ca societatea care se ocupa de deszapezire a raportat ca, pe drumurile judetene, traficul se desfasoara in conditii normale. Cel mai surprins a fost administratorul judetului (Marin Bragaru, county manager) care nici nu stia ca ninge in judet. „Ninge in Maramures? Cred ca glumiti !” – a spus Bragaru cu surprindere. Apoi si-a motivat consternarea. „Nu sunt in Baia Mare. Sunt in Bucuresti. Am venit sa-mi cumpar pantofi ca pe vremuri de criza, nu-mi gasesc in Baia Mare”, a declarat Bargaru. Dupa putin timp, administratorul judetului a revenit la ganduri mai bune si s-a angajat sa rezolve problema printr-un telefon, sesizandu-i pe cei din conducerea societatii de Drumuri si Poduri.

 

Marinescu i-a scos in drum

 

Foarte activ s-a dovedit a fi vicepresedintele CJ, Emil Marinescu. Desi era intr-o sedinta de lucru, vicepresedintele a actionat prompt pentru a scoate institutia din bucluc. La sesizarea lui Marinescu, responsabilii societatii de Drumuri si Poduri, au iesit de la caldura pentru a-si face treaba. „S-a intervenit la primele ore ale diminetii, cand s-a facut deszapezire si s-a imprastiat material antiderapant. Vom trimite acolo un utilaj pentru a debloca drumul”, a declarat Tiberiu Tulici, inginer sef in cadrul societatii.

Nu-l acuzam de rea intentie pe reprezentantul societatii de drumuri. Poate chiar asa a fost informat ca s-a facut deszapezire si s-a imprastiat material antiderapant, iar Tulici, dintr-un birou, de la caldura, a luat de bun tot ceea ce i s-a spus. „Stam aici de trei ore si asteptam sa vina primavara sa putem cobori. Am ramas blocati cu camionul si am fost nevoiti sa facem foc in margine de drum sa ne mai incalzim”, a declarat un conducator auto.

Ca urmare a sesizarilor, societatea de drumuri a scos in trafic un utilaj pentru deszapezire. „Este vorba de o zona muntoasa si recomandam conducatorilor auto sa-si echipeze autovehiculele corespunzator anotimpului, inclusiv cu lanturi”, a declarat Tiberiu Tulici.

Lăsaţi un răspuns