Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 7 iunie 2023

Fonta: Cei implicati trebuie sa lupte pentru ca Romania sa nu ajunga un stat mafiot

„Ar trebui sa fim cu totii de acord ca, daca justitia si politia nu isi vor imbunatati prestatiile pentru care reprezentantii lor sunt platiti rezonabil, agresiunile lumii interlope asupra oamenilor vor continua si vor deveni un flagel de neoprit”, arata Nutu Fonta, deputat PP-DD de Maramures, intr-o declaratie politica. Acesta face un apel la oamenii legii, fie ei politisti, procurori sau judecatori si le solicita sa dea dovada de maxima fermitate in a scapa Romania de acesti indivizi.

„Lumea interlopa a transformat comunitatile locale in campuri de vendete si terorizeaza oamenii corecti pana ajung sa-si ia lumea in cap. Trebuie ca toti cei implicati sa lupte pentru ca Romania sa nu ajunga un stat mafiot. Pana nu va fi prea tarziu”, a subliniat Fonta. Deputatul face referire la faptul ca sportivul Marian Cozma a fost omorat de niste maghiari de etnie roma, iar cel vinovat a fost condamnat la inchisoare pe viata, in timp ce pentru uciderea baschetbalistului american (caz inregistrat la Giurgiu, in urma cu doi ani) agresorul a primit, intr-o prima faza, o pedeapsa de cinci ani de detentie, contestata ulterior de procurori.

„Asocierea dintre cele doua cazuri, fara a fi neaparat simbolice, pun insa o serie de semne de intrebare privitor la functionarea justitiei din Romania. Sanctiuni prea usoare, hotarari definitive de pedepse cu suspendare, sunt aspectele dominante din deciziile magistratilor romani. In aceste conditii, nu trebuie sa mai mire pe nimeni procentul redus de incredere al populatiei in justitie. Este clar ca Romania a ajuns o tara in care este posibil orice, din pacate. Bandele de interlopi defileaza in voie, au la picioare politicieni si oameni ai legii, sfideaza si calca totul in picioare, cer taxe de protectie nejustificate si, cel mai dramatic, omoara oameni nevinovati in loc sa se extermine intre ei. Politia Romana are nevoie de profesionalism, iar Justitia de reprofesionalizare. Cetatenii Romaniei au ajuns intr-un asemenea hal de dispret fata de orice incat aproape nimanui nu-i mai pasa de lege. Acesta este rezultatul masurilor de reforma luate de Guvernele Boc si Ponta sub obladuirea atenta a chiriasului de la Cotroceni. Din nefericire, toata lumea priveste acum Romania ca fiind un sat fara caini, o tara pierduta in haos, care nu mai are nici lege, nici conducatori, nici morala, nici constiinta, nici politicieni, nimic. Si, mai ales, nu mai are Politiei si Justitie”, a precizat Fonta.

 

Parlamentarul crede ca s-a ajuns in acesta situatie deoarece, in ultimii ani, Politia s-a confruntat cu disponibilizari in masa,iar judecatorii au dat dovada de clementa in a pedepsi asa cum se cuvine actele agresive si infractiunile cu violenta la adresa unor oameni nevinovati. ~n opinia parlamentarului, situatia se va schimba in bine daca oamenii legii vor fi lasati sa-si faca treaba. „Borsa este un exemplu in astfel de cazuri. La Borsa, datorita interventiei oamenilor legii, situatia a revenit incet, incet la normal si nu se mai poate spune despre acest oras ca e stat in stat”, a conchis Fonta.

Lăsaţi un răspuns