Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

USL pune lacat pe institutiile care au ramas neinchise de Boc

Deciziile luate de guvernul Boc, prin 2010 si 2011, pe fondul crizei economice, privind reorganizarea unitatilor de invatamant, ceea ce a implicat inchiderea unor scoli, au fost aspru criticate, la acea vreme, de catre PSD si PNL. Tot critici dure din partea liberalilor si a social-democratilor au venit si dupa decizia de inchidere a unor spitale si a unor instante din tara. Acum, cei din PSD si PNL parca si-au inghitit limba si au uitat sa ne spuna ca strategia guvernarii USL este sa inchida ceea ce a ramas neinchis de Boc.

In comparatie cu guvernarea PDL care, desi se spunea ca are probleme de comunicare, dar a anuntat din timp ce intentii are, acum, situatia este alta. Niciunul dintre parlamentarii USL ai judetului (si sunt multi) nu a pomenit nimic despre ceea ce urmeaza sa se intample. S-a inchis Biroul de cadastru de la Somcuta Mare si nimeni nu a spus nimic, decat dupa ce ordinul a aparut in Monitorul Oficial. Acum, doua instante din judet si parchetele de pe langa acestea figureaza pe „lista neagra” a judecatoriilor care vor fi inchise, dar parlamentarii USL nu considera ca e importanta sa ne spuna. Ei ne vorbesc despre poduri, despre indiguiri si drumuri rapide, despre aeroporturi si avioane, desi stiau de multa vreme ca USL a repus pe tapet proiectul privind desfiintarea unor instante.

Mai exact, raportul unui grup de lucru a fost inaintat CSM, care l-a aprobat in iunie 2013, fiind trimis Ministerului Justitiei, pentru initierea unui proiect de lege. Parlamentarii USL, care aveau cunostinta de proiect, nu au schitat nici cea mai firava incercare de a salva, ca si in guvernarea PDL, cele doua judecatorii din judet, demonstrand ca putin le pasa de oamenii care vor fi pusi pe drumuri pentru a-si cauta dreptatea. Daca ei ar fi spus ca se doreste desfiintarea judecatoriilor, poate s-ar fi gasit argumente pentru pastrarea lor. Dar au tacut si tac, adica sunt muti, dar pe

banii celor care i-au votat.

Lăsaţi un răspuns