Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 27 aprilie 2024

Ilegalităţi cu lemne la Vişeu şi Lăpuş

Prevenirea infracţiunilor la regimul silvic constituie o prioritate pentru poliţiştii maramureşeni, periodic fiind organizate acţiuni de control, atât în fondul forestier, la societăţile de prelucrare dar şi pe drumurile publice, pe rutele de transport a materialului lemnos.

stiva LEMNEIeri, 28 martie, poliţiştii din Vişeu de Sus au verificat mai multe autovehicule care transportau material lemnos pe raza de competenţă. Astfel, pe strada Aleea Eroilor din oraş, poliţiştii au depistat un autovehicul încărcat cu lemn, de esenţă foioase.

 

Deoarece şoferul a prezentat un aviz de însoţire ce nu era în conformitate cu prevederile legale, întreaga cantitate, respectiv 16,4 mc lemn, a fost confiscat şi predat Ocolului Silvic Vişeu de Sus. De asemenea, poliţiştii au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 2 000 de lei.

 

Şi poliţiştii din Târgu Lăpuş, împreună cu jandarmi şi specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Cluj s-au sesizat din oficiu despre comiterea unor infracţiuni silvice. Din cercetările efectuate, poliţiştii au stabilit că un tânăr de 30 de ani din Lăpuş, angajat al unei firme de exploatare forestieră, a tăiat şi sustras mai mulţi arbori dintr-o pădure, proprietate privată.

Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub aspectul comiterii infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori.

Poliţiştii atrag atenţia asupra respectării legislaţiei în domeniul silvic, acţiuni şi controale în vederea celor care comit delicte silvice urmând a fi desfăşurate şi în perioada următoare în vederea identificării şi tragerii la răspundere a celor care încalcă normele în vigoare.

Lăsaţi un răspuns