Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Băimăreni prinşi cu droguri pe saltea

În data de 9 august, la ora 15:45, echipa de intervenţie a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş, a fost direcţionată de către dispeceratul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş pentru a interveni la un scandal care se desfăşura pe str. Câmpul Tineretului, lângă ştrand.

droguriAjunsă la faţa locului, într-o clădire dezafectată, echipajul de jandarmi a identificat un grup de patru persoane de sex masculin, toţi cu domiciliul în Baia Mare, aflându-se întinşi pe o saltea, lângă care s-au observat două pliculeţe cu o substanţă  vegetală de culoare verde-olive cu miros înţepător,  substanţă suspectă de a fi drog.

 Jandarmii au întocmit un proces verbal de constatare, care constituie act de sesizare a organelor abilitate, care împreună cu plicurile sigilate au fost predate la I.P.J. Maramureş pentru cercetări, în cauză existând suspiciunea comiterii unor fapte incriminate de Legea  nr. 143 / 2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

Jandarmeria Maramureş aminteşte consumatorilor de substanţe interzise că ele sunt mai puternice decât se estimează, tinerii având tendinţa de a subestima puterea lor, iar consumul de astfel de substanţe nu este o modalitate de rezolvare a problemelor, dimpotrivă  acestea creează o problemă mult mai gravă – dependenţa.

De asemenea, dependenţa atrage după sine efecte secundare din punct de vedere medical, dar şi răspundere conform prevederilor legale în vigoare.

Lăsaţi un răspuns