Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Vizite pastoral-misionare la Dragomirești și Bogdan Vodă

Miercuri, 17 mai, Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin a efectuat o vizită misionară în Parohia Bogdan-Vodă, la biserica cea nouă, unde se fac lucrări de placare cu granit.

biserica in constructiePreasfinţitul Părinte Episcop le-a dat celor doi preoţi – Vasile Şimon şi Călin Iosip – îndrumările necesare pentru buna rânduială a slujirii pastoral-misionare şi teologice, precum şi a intrării într-o relaţie canonică firească cu Sfânta Episcopie.

Preasfinţitul Părinte Episcop a vizitat, apoi, biserica monument istoric (în 2018 se vor aniversa 300 de ani de la construire) şi le-a recomandat celor doi părinţi să editeze un pliant cuprinzător, cu istoricul locaşului de cult, ilustrat cu imagini din această valoroasă biserică, cu text în trei limbi de circulaţie internaţională, pe care să-l poată oferi celor prezenţi la aniversarea de anul viitor, care ar trebui să fie încununată de o sfinţire a tuturor lucrărilor de restaurare şi de înnoire a bisericii.

O altă vizită pastoral-misionară a efectuat delegaţia Episcopiei la Mănăstirea cu hramul „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Dragomireşti, pe şantierul noii biserici, care se înalţă după un proiect de excepţie al arhitectului Dorel Cordoş. Biserica este construită de meşterii care au înălţat biserica Mănăstirii Bârsana şi alte biserici deosebite din Episcopie. Arhitectura de excepţie îi va da bisericii, la terminare, calificativul de monument istoric şi va situa Mănăstirea din Dragomireşti pe traseul circuitului bisericilor de lemn din Eparhie.

A.F.

Lăsaţi un răspuns