Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Solidari împotriva torturii. Rugăciune rostită pentru Sorina Pintea

Sute de oameni au răspuns pozitiv apelului lansat de familia și apropiații Sorinei Pintea şi s-au adunat în după-amiaza zilei de joi, în fața Palatului Justiției din Baia Mare pentru a participa la mitingul de susţinere a fostului ministru al Sănătăţii şi fost manager de spital. Este vorba de un manifest de susținerea a unui tratament adecvat pentru Sorina Pintea, dat fiind faptul că starea sa de sănătate este precară. Oamenii au rostit Tatăl nostru, au cântat “Deșteaptă-te, române!” și chiar au cerut cercetarea sa în stare de libertate. Mitingul a fost monitorizat de poliție și jandarmerie.

protest pinteaS-a arătat că starea de sănătate a Sorinei Pintea s-a înrăutățit în ultimele zile, fiind necesar transferul său la o unitate medicală de specialitate, iar apărătorii ei susţin că a fost supusă unui comportament abuziv. Boala autoimună cu care a fost diagnosticată Pintea a evoluat, astfel că, pe fond de stres şi oboseală există riscul ca fostul ministru să ajungă în stare critică.

În acest context, atât băimăreni, cât şi cetăţeni din alte localităţi s-au adunat în fața Palatului Justiției din Baia Mare. „O omoară pe Sorina Pintea”, „Nu o ucideți pe Sorina Pintea”, „Dreptate nu crimă”, „Sorina Pintea e bolnavă”, „Sănătate”, „Justiție nu umilință”, „Demnitate” – acestea au fost mesajele expuse de protestatari.

O rugăciune a fost rostită, în timpul manifestării, de cei prezenți la miting. S-a cântat Deșteaptă-te, române și s-a scandat Libertate pentru Sorina. Oamenii au promis că vor repeta protestul dacă Sorina Pintea va mai fi supusă într-o poziție înjositoare şi, dacă va fi nevoie, vor protesta şi la Bucureşti.

 

Reader Feedback

Un raspuns catre “Solidari împotriva torturii. Rugăciune rostită pentru Sorina Pintea”

  1. Nicu.B spune:

    Maramuresenii din care fac si eu parte sunt oameni cinstiti .Nu toti sunt INFRACTORI.
    Păcat că o mână de oameni din Baia Mare sunt influențați de Politicieni Corupti până în măduva oaselor.Cum poti sa afirmi Dreptate până la capăt infractorilor.Da dreptatea o face Justiția.
    În ce țară normală mai vedeti asemenea mitinguri.
    Păcat Maramureseni ca va lăsați influențați de Politicieni Corupti care au distrus ;
    Sanatate ,Învățământul Industria din Județ.
    Am o intrebare pentru Susținătorii înfocați a doamnei Sorina PINTEA.??
    DE unde dumnezeu a avut posibilitatea să își ridice domeniul respectiv.?
    Eu nu cred ca din salariul de Bugetar reușești.
    Tu pensionarule nu ai bani și nici serviciu medicale din cauza acestor corupti.

Lăsaţi un răspuns