Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 27 aprilie 2024

Listele pentru alegerile prezidentiale vor fi separate de cele pentru referendum

liste electoraleMODIFICARE. Guvernul in exercitiu a decis sa faca unele modificari de natura tehnica privind  normele de organizare a referendumului national, care va fi organizat in 22 noiembrie, simultan cu alegerile pentru presedintele Romaniei.

Modificarea vizeaza separarea unor documente, care tin de desfasurarea referendumului, de cele pentru scrutinul pentru alegerea presedintelui. Este vorba de copia de pe lista electorala permanenta, tabel electoral ce va fi completat cu datele cetatenilor care isi exercita dreptul de vot la alte sectii de votare decat cele la care sunt arondati conform domiciliului sau sunt omisi din lista electorala permanenta, tabelul electoral ce va fi completat cu datele alegatorilor care isi exercita dreptul de vot prin intermediul urnei speciale, declarata pe propria raspundere pe care o completeaza cetateanul care isi exercita dreptul de vot la alta sectie de votare decat cea la care este arondat conform domiciliului.

Urmare a acestor modificari, cei care se vor prezenta la vot nu vor mai semna pe un singur tabel. In sectiile de votare, vor fi pregatite doua tabele – unul pentru alegerea presedintelui si unul pentru referendum.

Lăsaţi un răspuns