Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 16 aprilie 2024

Maramuresul pe locul 36 prezenta la vot cu doua ora inainte de inchiderea urnelor

ALEGERI. Cu doua ora inainte de inchiderea urnelor, Maramuresul s-a situat in coada clasamentului privind prezenta la vot, atat pentru alegerile prezidentiale, cat si pentru referendumul national.

alegatori la urne

alegatori la urne

Judecator Camelia Balint, presedintele Biroului Electoral Judetean (BEJ) Maramures, a subliniat ca pana la ora 19.00 s-au prezentat la vot pentru alegerile prezidentiale 44,48% din totalul alegatorilor cu drept de vot inscrisi pe listele electorale. Maramuresul ocupa locul 36 la nivel national.

Din raportarile facute reiese faptul ca, pana la ora 19.00 in cele 78 de sectii speciale de votare si-au exercitat optiunea 5977 de alegatori. In mediul urban prezenta partiala la vot a fost de 43,95%, iar in mediul rural de 45,31%.

Pentru referendumul national au votat 42,83% din maramuresenii inscrisi pe listele electorale.  In mediul urban prezenta la vot a fost de 41,78%, iar in mediul rural de 44,48%. In sectiile speciale si-au exprimat optiunea 5666 de alegatori. Maramuresul este situat, de asemenea, pe locul 37.

Judecatorul Camelia Balint a precizat ca, la Biroul Electoral Judetean, a fost depusa o sesizare din partea Asociatiei Pro Democratia care a reclamat ca un primar nu a permis persoanei acreditate ca observator sa asite la numaratoarea voturillor intr-o sectie de votare din mediul rural.

Lăsaţi un răspuns