Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 24 aprilie 2024

Prefectul judetului Maramures- acuzat ca se implica in politica. Sandu Pocol se disculpa

Sandu Pocol - prefectEXPLICATII.Prefectul Sandu Pocol neaga orice implicare personala in campania electorala pentru alegerile prezidentiale. Mai mult, prefectul sustine ca acuzele lansate la sfarsitul saptamanii trecute, de catre senatorul PSD Sorin Bota sunt nefondate.

„Legislatia in vigoare imi interzice sa fac politica- in calitatea de inalt functionar public pe care o detin. Nu sunt implicat in niciun fel de actiune de organizare a unei caravane pentru accesarea fondurilor europene. De asemenea, Institutia Prefectului nu are in buget sume alocate in acest scop”, a declarat Sandu Pocol. In opinia prefectului judetului, afirmatiile senatorului Bota privind implicarea reprezentantului guvernului in teritoriu in campania electorala pentru PD-L sunt gratuite, pur politice si acoperite de imunitate parlamentara.

„Daca are dovezi ar trebui sa le prezinte mai degraba si sa nu se ascunda in spatele unor <surse demne de incredere>. Preocuparea mea, in aceasta perioada, este ca impreuna cu structurile Ministerului Administratiei si Internelor din teritoriu sa asiguram organizarea si desfasurarea procesului electoral in bune conditii si sa prevenim incidentele care ar putea aparea la scrutinul din 22 noiembrie, respective 6 decembrie”, a declarat prefectul.

Sandu Pocol a precizat ca s-a conformat instructiunilor primite de la nivelul Ministerului Administratiei si Internelor si a evitat sa participe la intalniri la care au fost prezente personalitati politice, respectiv nu a dat curs invitatiilor cu tenta electorala.

Lăsaţi un răspuns