Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Aeroport international fara curse externe

Aeroportul Baia Mare

Aeroportul Baia Mare

CURSE NERENTABILE. Aeroportul International Baia Mare a ramas fara curse externe. De pe acest aeroport vor opera doar companii care efectueaza transport aerian intern deoarece cursele international au fost suspendate.

Compania aeriana Blue Air a luat decizia de a renunta la cursele internationale de pe Aeroportul International Baia Mare. Decizia vine la numai trei luni de cand operatorul de transport a decis sa activeze pe acest aeroport si este pusa pe seama lipsei de pasageri pentru zborurile internationale pe ruta Baia Mare- Venetia, Viena sau Roma.

Reprezerntantii companiei au aratat ca, de multe ori, erau nevoiti sa efectueze curse externe cu doar cativa pasageri, ceea ce era in detrimental operatorului de zbor – contractul fiind nerentabil. Astfel, s-au inregistrat pierderi financiare, ceea ce a dus la luarea deciziei de a renunta la efectuarea curselor internationale.

Aceasta nu este singura companie aeriana care a renuntat la contractual incheiat cu Aeroportul Baia Mare. Australian Airlines a efectuat, anul trecut, cateva zboruri spre Viena de pe aeroportul baimarean, dar apoi a renuntat din lipsa de calatori.

Lăsaţi un răspuns