Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
duminică, 14 iulie 2024

Bani pentru Ford de la Guvernul Romaniei

FINANTARE. Guvernul Romaniei va acorda 320 de milioane de euro sub forma de garantie producatorului de automobile Ford. Decizia a fost luata in urma discutiilor purtate intre reprezentantii guvernului si John Fleming, presedintele Ford- Europa.

Emil Boc, premierul Romaniei s-a intalnit astati cu presedintele Ford- Europa. Cu acest prilej, primul-ministru a dat asigurari ca Executivul va continua sa sprijine companiile romanesti si pe cele cu capital strain care investesc in Romania, pentru a depasi perioada de criza economica.

„Guvernul Romaniei a folosit si va folosi mecanismul acordarii garantiilor de stat ca o masura de sprijn pentru firmele romanesti si straine, fara nicio discriminare, in aceasta perioada in care economia are nevoie de sus?inere”, a afirmat primul-ministru Emil Boc, in cadrul intrevederii.

In acest sens, Guvernul Romaniei va acorda producatorului de automobile o garantie de stat in valoare de 320 de milioane de euro, reprezentand 80% din valoarea imprumutului pe care compania Ford il va contracta de la Banca Europeana pentru Investitii. Executivul va promova un Memorandum pentru aprobarea raportului de negociere iar, ulterior, in conformitate cu legislatia privind datoria publica, va fi promovat un act normativ cu putere de lege privind acordarea acestei garantii de stat companiei Ford.

Presedintele Ford Europa, John Fleming, a apreciat colaborarea cu institutiile statului roman, aratand ca a gasit intotdeauna in Guvernul Romaniei un partener de incredere.

Lăsaţi un răspuns