Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 24 aprilie 2024

Curtea Constitutionala a decis: renumararea voturilor nule

 

buletin de vot

buletin de vot

HOTARARE. Voturile nule  vor fi renumarate. Asta a decis Curtea Constitutionala, in problema procesului de validare a alegerilor. Decizia a fost luata pentru a inlatura suspiciunea de frauda ce planeaza asupra celui de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale desfasurat in 6 decembrie.

 
Curtea Constitutionala a hotarat renumararea voturilor nule de catre BEC pentru a se stabili daca exista diferente intre datele consemnate in procesul-verbal si realitatea constatata. Pentru realizarea procesului de renumarare a voturilor nule s-a dat si un termen – luni, 14 decembrie, ora 15.00. Decizia a fost apreciata de reprezentantii partidelor politice, fiecare motivand in felul sau. Mai mult,Corneliu Vadim Tudor, presedintele PRM , a subliniat ca, renumararea ar trebui facuta si in cazul boturilor din primul tur de scrutin.
Conform decizie luate de Curtea Constitutionala, renumararea voturilor va fi facuta de catre Biroul Electoral Central. Astfel, reprezentantii Birourilor electorale Judetene vor fi nevoiti ca, in cel mai scrut timp, sa duca la BEC sacii cu buletine nule.  

 

Reamintim faptul ca, din datele BEC privind rezultatul alegerilor – validat,  numarul voturilor nule la al doilea tur de scrutin este de 138.476 voturi, iar diferenta de voturi dintre Traian Basescu si Mircea Geoan? este de 70.040 voturi.

Lăsaţi un răspuns