Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Coalitie PD-L – UDMR pana in 2012

Stefan Beres- deputat UDMR

Stefan Beres- deputat UDMR

INTELEGERE BILINGVA. Marko Bela, presedintele UDMR, a declarat la lucrarile Consiliului Reprezentantilor Unionali (CRU), ca doreste ca Uniunea sa ramana in coalitie cu PDL pana in 2012, pentru a putea construi o „guvernare stabila”. „Am participat la lucrarile Consiliului si majoritatea celor prezenti am fost de acord cu pastrarea coalitiei pana in 2012. Este nevoie de acest lucru pentru ca Romania trebuie sa aiba o guvernare stabila, iar UDMR este un factor de echilibru, ceea ce a si aratat intr-o luna si jumatate de cand este la guvernare”, a declarat Stefan Beres, deputat UDMR Maramures.

Beres a subliniat ca UDMR a evitat certurile, nu pentru ca nu ar fi avut motive, ci pentru ca s-a decis ca discutiile contradictorii sa se poarte in interiorul coalitiei nu in public. „Au fost discutii multiple intre reprezentantii coalitiei de guvernare, pe marginea bugetului si a unor legi, insa acestea s-au purtat in interior. Daca la nivel central lucruile sunt destul de clare, la nivel de Maramures, am constatat ca PNL grabeste coalitia dintre PD-L si UDMR”, a declarat Beres. Deputatul maramuresean acuza liberalii ca au o atitudine ciudata fata de membri UDMR, situatie care se regaseste in Consiliul Judetean.

„UDMR are doi consilieri judeteni, iar nemultumirea noastra se leaga de atitudinea liberalului Marinel Kovacs. Acesta a cerut ca unul din consilierii judeteni, membru UDMR, sa fie inlocuit dintr-o comisie de specialitate, fara sa il intrebe sau sa-si motiveze solicitarea. Mai mult, Kovacs, a incercat sa faca din consilierii nostri un fel de masina de vot, iar in rest au fost marginalizati. Comportamentul lui Kovacs este mai mult decat ciudat”, a declarat Beres.

Lăsaţi un răspuns