Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 25 martie 2023

Primaria Baia Mare – pe mana viceprimarilor

Mircea Dolha, Istvan Ludescher

Mircea Dolha, Istvan Ludescher

CONDUCERE INTERIMARA. Sentinta definitiva data de magistratii Curtii de Apel Cluj in cazul primarului Cristian Anghel a fost un adevarat „soc” pentru cei care profeseaza in administratie. Pentru ca activitatea in Primaria Baia Mare sa se poata desfasura, iar proiectele aflate in lucru sa aiba continuitate, in conformitate cu legea, conducerea  administrativa va fi preluata de Istvan Ludescher si Mircea Dolha, amandoi viceprimari ai municipiului.

„In conformitate cu statutul alesilor locali, Institutia Prefectului  va emite un ordin de incetare de drept a mandatului de primar. Pana la organizarea alegerilor, conducerea primariei va fi preluata de cei doi viceprimari ai municipiuluiu Baia Mare”, a declarat Dorin Buda, subprefect de Maramures.

Buda a subliniat ca avand in vedere situatia inregistrata, in 90 de zile de la emiterea acestui ordin de incetare a mandatului de primar vor fi organizate alegeri. „In vederea organizarii alegerilor partiale, Institutia Prefectului va inainta o adresa la Ministerul Administratiei si Internelor prin care va aduce la cunostinta incetarea de drept a mandatului de primat. Data alegerilor va fi stabilita prin Hotarare de Guvern”, a declarat Dorin Buda.

In cursa electorala pentru alegerile partiale care urmeaza sa fie organizate se poate inscrie orice persoana pentru care nu exista interdicitie de a candida, indiferent daca are statutul de ales local, parlamentar sau membru al unui partid politic, independent sau simplu cetatean al Romaniei.

Lăsaţi un răspuns