Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 22 iunie 2024

Mircea Dolha – chemat de magistrati la apel

Mircea Dolha, viceprimar Baia Mare

Mircea Dolha, viceprimar Baia Mare

TERMEN DE JUDECATA. Mircea Dolha, viceprimar al municipului Baia Mare care a preluat si atributiile primarului, a fost citat pentru astazi de magistratii de la Curtea de Apel. La Cluj, se judeca, apelul cerut de procurorii DNA in dosarul in care Dolha este acuzat de trafic de influenta. Cu toate ca Dolha a fost achitat de instantele de Maramures, procurorii DNA au facut apel, cauza fiind la Cluj.

 

In cauza este vorba de 15.000 de euro, suma despre care o persoana denuntatoare sustine ca i-ar fi pretins-o, pe vremea cand era consilier local al municipiului Baia Mare, pentru a-i facilita obtinerea unui teren in oras. In 17 decembrie, Dolha a fost achitat de Tribunalul Maramures, dar in 27 ianuarie 2010, dosarul a fost inaintat Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Cluj, pentru redactarea motivelor de apel. De asemenea, in 24 martie, cauza s-a amanat la cererea lui Dolha pentru angajarea unui aparator ales, iar in 21 aprilie s-a dat o noua amanare pentru pregatirea apararii.

 

Completul de judecata si-a inceput sedinta la ora 8.30. Alaturi de cazul lui Mircea Dolha, completul mai are de judecat astazi inca trei cauze: trafic de minori, viol si constituire la grup infractional.

 

Hotararea magistratilor in cazul viceprimarului Mircea Dolha va fi facuta publica la orele amiezii. Vom reveni cu amanunte.

Lăsaţi un răspuns