Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

40 de premii acordate de Sorin Bota tinerilor din Maramures

diplome

diplome

RECOMPENSA. Moment festiv la sediul PSD Maramures. Senatorul social-democrat Sorin Bota a oferit astazi diplome si premii tinerilor inscrisi in Proiectul – concurs “EuRo – Vocea Maramuresului”. Acesta s-a desfasurat in perioada 9 mai – 12 iunie 2010. „Prin intermediul acestui proiect, ce a urmarit cresterea gradului de implicare a tinerilor in actiuni culturale, educative artistice si sportive, de cunoastere a institutiilor si mecanismelor administrative europene, elevii unitatilor de invatamant din judet, elevi si strudenti au avut posibilitatea de a se intrece intre ei. Concursul a fost structurat pe 5 sectiuni tematice, la care s-au inscris peste 100 de tineri, iar 40 dintre ei au ajuns in finala”, a declarat Sorin Bota, senator PSD de Maramures.

 

Acesta a recunoscut ca a fost placut surprins de materialele trimise de tinerii care s-au inscris in concurs. „In proiect a fost inclusa o sectiune de prezentare a Maramuresului in context european – discurs public in engleza, italiana, spaniola sau germana, o sectiune de protectie a mediului, una de creatii literare – poezie, proza, eseu. De asemenea, o alta sectiune a urmarit scoaterea in evidenta a tinerilor cu talent artistic: muzica, dans, desen sau fotografii, iar una dintre sectiuni a inclus cross-ul  tinerilor. Prin materialele transmise acesti tineri au dovedit ca au sansa in viitor si chiar mi-am permis, ieri, la conferinta organizatiei locale Sighet  sa citez din cateva eseuri primite”, a declarat Bota.

 

Juriul a fost format din prof. Augustin Botis, prof. Ana Moldovan si Terezia Pop – antrenor sport.

 

Pe langa diplome si felicitarii, cei 40 de tineri clasati pe primele locuri au primit in dar o excursie in Europa cu vizitarea Parlamentului European, deplasare care va fi organizata in prima parte a lunii septembrie.

Lăsaţi un răspuns