Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Legile austeritatii se intorc in Parlament

Parlament

Parlament

NECONSTITUTIONAL. Conducerea Parlamentului urmeaza sa stabileasca luni traseul legislativ pe care il vor avea legile austeritatii declarate partial neconstitutionale de judecatorii Curtii Constitutionale. Pentru a putea intra in vigoare de la 1 iulie, acesta trebuie sa fie promulgate pana la sfarsitul sesiunii parlamentare, respectiv 30 iunie.

Birourile Permanente ale Parlamentului au fost convocate pentru luni, la ora 13.00, a anuntat presedintele Camerei, Roberta Anastase.

Liderul deputatilor PD-L, Mircea Toader, a declarat sambata ca Parlamentul trebuie doar sa ia act de eliminarea articolelor neconstitutionale din legile de austeritate, fara a se putea modifica alte prevederi, scrie NewsIn.

PSD sustine insa ca intentioneaza sa modifice si alte prevederi din legile austeritatii.

Daca nu se reuseste promulgarea legilor austeritatii pana marti, parlamentarii ar putea fi convocati intr-o sesiune extraordinara.

Judecatorii Curtii Constitutionale au declarat, vineri, neconstitutionale mai multe prevederi ale legilor austeritatii pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea in Parlament.

In cazul Legii privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar, CCR a declarat neconstitutional articolul care prevede reducerea pensiilor cu 15%.

In plus, prevederile Legii privind unele masuri din domeniul pensiilor, legate de pensiile magistratilor, au fost declarate neconstitutionale.
sursa hotnews

Lăsaţi un răspuns