Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Baia Mare- primul oras din tara cu trei viceprimari

Consiliul Local

Consiliul Local

Schimbari la nivel administrativ in Baia Mare. Municipiul resedinta de judet a devenit primul oras din tara care are 3 viceprimari. Asta dupa ce, la nivelul Primariei Baia Mare, in acest an, au avut parte si de alte schimbari: numiri, demiteri, schimbari din functie generate de jocurile politice si lupta pentru putere care au urmat arestarii lui Cristian Anghel, fost primar al municipiului.

Totul a inceput in 17 martie, dupa ce primarul orasului la acea vreme, Cristian Anghel, a fost condamnat la inchisoare fiind acuzat de abuz in serviciu. Dupa aceasta data, la nivelul primariei si a Consiliului Local au avut loc numiri, iar apoi schimbari de viceprimari cu atributii de primar, numiri si schimbari de viceprimari, demisii in randul consilierilor locali si validarea altora, retragerea sprijinului politic pentru unii consilieri, excluderea din partid si, mai nou, alegerea unui consilier local care sa preia atributiile de viceprimar. Acest lucru a fost pus pe seama faptului ca viceprimarul cu atributii de primar interimar, Istvan Ludescher, are prea multe sarcini. Prin urmare, joi, in cadrul sedintei Consiliului Local Baia Mare s-a decis ca o parte din atributiile lui Ludescher sa fie preluate de un al treile viceprimar.

Situatie inedita

La propunerea consilierului Radu Stef, pe ordinea de zi a fost introdus un nou proiect de hotarare pentru alegerea celui de-al treilea viceprimar. Acest lucru a fost motivat prin faptul ca gruparea liberala era indreptatita sa aiba cel putin o astfel de functie la nivelul administratiei locale, data fiind vointa cetatenilor baimareni care au ales un primar din randurile liberalilor, iar prin imprejurarile date dorinta lor nu mai era respectata. Astfel, consilierul Radu Stef l-a propus pe colegul sau, Calin Bota, pentru a ocupa aceasta functie. Propunerea a primit 12 voturi pentru, sase impotriva, iar 5 au fost anulate. “Multumesc celor care m-au votat, dar si celorlalti colegi ai mei si le promit ca voi contribui cu toata priceperea mea in bunul mers al activitatii in administratia baimareana”, a spus cu zambetul pe buze Calin Bota.

Marcel Belbe si Viorel Buta in Consiliul Local

Tot in sedinta de joi, au fost validati doi noi consilieri locali. In locul consilierului demisionar, social-democratul Aurel Bizo, a fost numit si validat Viorel Buta. Un alt consilier validat a fost liberalul Marcel Belbe (care a mai ocupat functia de consilier local in mandatul trecut), care a ocupat locul vacant lasat de fostul sau coleg de partid Zamfir Ciceu, care si-a dat demisia din Consiliul Local si din partid, dupa scandalul provocat in urma alegerii sale ca si viceprimar al Baii Mari, in locul lui Mircea Dolha. Cu siguranta evenimentele nu se vor opri aici, tinand cont de ultimele framantari politice care au avut loc in randurile social democratilor, care s-ar putea sa piarda postul de viceprimar.

Lăsaţi un răspuns