Inundarea comunei Remeti a fost evitataI
Au muncit o jumatate de zi pentru suprainaltarea digului de pe malul Tisei si au evitat inundarea localitatii. Situatia s-a inregistrat, in dupa-amiaza zilei de joi, la Remeti, unde, prin masurile dispuse de Sandu Pocol, prefectul judetului, care este si presedinte al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU), s-a evitat inundarea localitatii. Aproximativ 6 ore s-a lucrat cele 350 de persoane (localnici, jandarmi, pompieri, politisti de frontiera) pentru ridicarea digului cu 40-50 de cm pe o lungime de 2 km, in scopul protejarii bunurilor populatiei si a sigurantei cetatenilor din comuna Remeti.
„Din punctul nostru de vedere am facut tot ceea ce a fost posibil omeneste si am intervenit pentru a prevenit inundarea comunei Remeti si salvarea bunurilor materiale ale cetatenilor din calea apelor. In zonele joase ale comunei, acolo unde apa s-a revarsat si a inundat cateva gospodarii, s-a intervenit pentru evacuarea animalelor din adaposturi. De asemenea, pentru a preveni producerea de accidente nedorite, s-a luat masura decuplarii de la reteaua de alimentare cu energie electrica a gospodariilor situate in zona inundabila a comunei. Drumul national 19 a fost inchis, iar filtre ale politiei rutiere au fost dispuse la intrarea in satul Teceu, respective a comunei Certeze si au fost montate indicatoare rutiere cu inscriptia „Drum inchis circulatiei rutiere”. Apreciez in mod deosebit munca celor prezenti la suprainaltarea digului care au inteles importanta evitarii inundarii comunei si care in conditii vitrege de ploaie si ninsoare viscolita au lucrat pentru a proteja cetatenii de revarsarea apelor”, a declarat prefectul judetului.
Viitura asteptata pe Tisa a ajuns la Remeti in jurul orei 18.00, insa fara a pune in pericol siguranta digului. Cu toate acestea, echipele de interventie s-au retras din zona, abia dupa miezul noptii, dupa ce au avut garantia ca pericolul inundarii a trecut.