Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 27 aprilie 2024

Anghel nu renunta de revizuirea dosarului

Fostul primar a facut recurs la Curtea de Apel pentru “rejudecarea” cauzei

Cristian Anghel

Cristian Anghel

Cristian Anghel, fostul primar al municipiului Baia Mare, nu renunta la revizuirea dosarului in baza caruia a fost condamnat la doi ani si jumatate de inchisoare pentru abuz in serviciu, in forma continuata. Cu toate ca Judecatoria Baia Mare a respins in 16 decembrie cererea de revizuire a dosarului care a stat la baza condamnarii la detentie a fostului primar, el a facut recurs. Acesta a fost formulat imediat dupa ce Judecatoria Baia Mare a respins cererea de revizuire, iar dosarul a fost inaintat la Curtea de Apel Cluj, instanta care va judeca recursul. Avocatii fostului primar sustin ca, daca recursul va fi admis si vor fi respectate si alte proceduri, Cristian Anghel va trebui sa revina in functia de primar al municipiului Baia Mare.

Cererea de revizuire a dosarului care a stat la baza condamnarii este singura cale de atac pe care o mai are la indemana Cristian Anghel pentru a-si dovedi nevinovatia. Cererea s-a judecat la instanta din Baia Mare, la mijlocul lunii decembrie, iar magistratii au hotarat respingerea cererii. Cristian Anghel a avut la dispozitie 10 zile de la comunicare pentru a ataca hotararea, ceea ce s-a si intamplat. Recursul se va judeca la Curtea de Apel Cluj, primul termen fiind stabilit pentru 3 februarie. Daca cererea va fi admisa, Anghel ar putea beneficia de rejudecarea cauzei si chiar la recapatarea drepturilor pe care le-a avut inainte de condamnare, inclusiv functia de primar al municipiului Baia Mare.

Radu Stef, decanul Baroului de Avocati Maramures, a precizat ca in situatia in care va fi admis recursul privind revizuirea dosarului si magistratii vor desfiinta hotararea prin care Anghel a fost condamnat la inchisoare, dosarul va trebui sa se intoarca, pentru rejudecare, la Judecatoria Baia Mare. Intr-o astfel de situatie, fostul primar isi va recapata drepturile pe care le-a avut inainte de condamnare si va putea sa-si reia toate functiile, inclusiv cea de primar, imediat dupa desfiintarea hotararii prin care a fost condamnat.

Lăsaţi un răspuns