Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 16 aprilie 2024

Vine gerul Bobotezei, avertizeaza meteorologii

Poleiul si gheata le-au dat de furca drumarilor in ultimele zile. In ciuda faptului ca s-a intervenit si s-a imprastiat material antiderapant, temperaturile scazute au favorizat formarea poleiului si a ghetii, pe carosabil, pe mai multe sectoare de drum. Astfel de probleme s-au inregistrat in zona localitatilor Targu Lapus, Coroieni, Baiut, Firiza, Ocna Sugatag, Calinesti si statiunea Izvoare.  De asemenea, in Pasul  Prislop, pe DN 18, carosabilul este acoperit cu zapada framantata, stratul fiind de pana la un cm.

Prognoza: Ger de crapa pietrele

Pentru urmatorul interval, meteorologii prognozeaza vreme rece, geroasa noaptea si dimineata. Temperaturile minime vor scadea, fiind specifice acestei perioade. Meteorologii au avertizat ca vine „gerul Bobotezei”, noptile fiind deosebit de reci cu temperaturi minime intre minus 17 grade si minus 20 grade Celsius.

In ceea ce priveste debitele cursurilor de apa din bazinele hidrografice acestea au fost in scadere, in ultimele ore, datorita temperaturilor scazute. Pe cursurile unor rauri unde curg sloiuri de gheata (Iza si Suciu) respectiv este prezent fenomenul de gheata la mal pe raul Tisa, Viseu, Vaser, Ruscova si Mara.

Lăsaţi un răspuns