Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

„Film cu prosti” despre concesionarea drumurilor

Disputa s-a incheiat in biroul lui Calin Matei

Gheorghe simon

Gheorghe simon

“Parca suntem in filmele cu prosti”, a exclamat consilierul judetean Gheorghe Simon, intr-o discutie aprinsa legata de concesionarea drumurilor judetene. Discutia a inceput in ultima parte a sedintei Consiliului Judetean (CJ) si, din sala de plen, dialogul s-a mutat pe holul Palatului Administrativ. Dupa replici dure intre consilieri, presedintele CJ si unul dintre vicepresedinti, disputa s-a incheiat in birou la Calin Matei.

Inca din luna decembrie a anului trecut, consilierii judeteni si-au dat acordul de principiu pentru promovarea unui proiect de hotarare privind concesionarea drumurilor judetene. Nici pana acum proiectul nu a fost intocmit, cu toate ca, la sedinta din luna ianuarie, unii consilieri au solicitat intocmirea documentului.

Luni, 7 februarie, in ultima parte a sedintei, Gheorghe Simon, consilier judetean PSD, a cerut sa fie lamurita problema legata de concesionarea drumurilor judetene. Mircea Man, presedintele CJ, a declarat ca s-a facut un studiu de oportunitate, insa Directia Tehnica nu vrea sa-si insuseasca documentul.

“Directia Tehnica e in subordinea CJ, iar daca cei care lucreaza acolo nu vor sa semneze un document, pot fi schimbati. Cum adica refuza sa-si asume un document daca din punct de vedere juridic nu sunt probleme?”, a intrebat Gheorghe Simon. Discutiile au continuat si dupa finalizarea sedintei, pe holul Palatului Administrativ, iar in lipsa unui raspuns care sa-l multumeasca, Simon a facut trimitere la filmele cu prosti si atitudinea pe care o are executivul CJ fata de starea drumurilor judetene, problema care, in opinia sa, s-ar rezolva prin concesionare.

Discutia a continuat pe holul institutiei si, deoarece orice argument adus de Man nu era pe placul consilierilor, presedintele CJ a decis sa plece in cabinet, pentru a-i lasa sa discute intre ei. Gestul lui Man l-a iritat si mai tare pe consilier. “Sa nu uiti, Mircea!”, l-a avertizat Simon pe Man.

Hotarati sa rezolve problema concesionarii drumurilor judetene, consilierii si-au mutat discutia din hol. Spiritele s-au calmat abia dupa ce acestia au ajuns la cabinetul vicepresedintelui CJ, Calin Matei.

Lăsaţi un răspuns