Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Dosarul lui Hoban- dintr-o amanare in alta

Magistratii au dat pana acum 15 termene de judecata

Ioan Hoban

Ioan Hoban

CORUPTIE. 15 termene de judecata au dat pana acum judecatorii maramureseni in dosarul in care Ioan Hoban, fost deputat PNL de Maramures este acuzat de coruptie. Cauza facve referire la un schimb de teren din Baia Mare, inculpati in dosar, alaturi de Hoban fiind si Mihail Bogdan Soare si Mircea Streuti, iar Primaria si Consiliul Local Baia Mare sunt partile vatamate. Dosarul se afla pe rol la Tribunalul Maramures, din 2009, iar amanarile au fost date pentru administrarea de probe sau termen acordat fata de cererile formulate de avocatii partilor implicate, termen pentru audierea martorilor sau invocarea unor exceptii de neconstitutionalitate.

Deputatul liberal Ioan Hoban a fost trimis in judecata, in august 2008, de procurorii anticoruptie, pentru ca ar fi intervenit in achizitionarea unui teren supraevaluat, obtinand un profit de 490 de mii euro. Dosarul face referire la fapte savarsite in perioada in care Hoban era consilier local (in legislatura 2000-2004) si membru al Comisiei de Urbanism a Consiliului. Potrivit rechizitoriului, in cursul lunilor aprilie – mai 2003, cand s-a luat initiativa construirii unui supermarket pe raza municipiului Baia Mare, Hoban a realizat o intelegere frauduloasa cu Mihail Bogdan Soare si Mircea Streuti. Prin aceasta intelegere, Hoban a conditionat avizarea unui schimb de terenuri in Comisia de urbanism a Consiliului Local. Dosarul face trimitere la subevaluarea unui teren situat in centrul municipiului, apartinand Consiliului Local si supraevaluarea terenului de la periferie, apartinand lui Hoban. Astfel, Hoban ar fi incasat 490.000 euro, iar dauna creata Consiliului Local Baia Mare se ridica la 651.195 de euro.

Termen peste o luna

Pentru administrarea probelor depuse la dosar, in 15 februarie cazul a ajuns iar pe masa judecatorilor de la Tribunalul Maramures. La aceasta data, magistratii au stabilit un nou termen de judecata, urmare a cererii depuse de avocatul unuia dintre inculpati. Urmatorul termen a fost stabilit pentru data de 15 martie.

Lăsaţi un răspuns