Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 16 aprilie 2024

Parlamentarii PDL, la instructaj cu Basescu

In pragul noii sesiuni parlamentare, deputatii si senatorii din PDL s-au asezat la masa discutiilor pentru a stabili prioritatile legislative, dar si despre atutudinea pe care trebuie sa o adopte fata de electorat. In prima parte a sedintei grupurilor PDL, de luni seara, a participat si presedintele tarii, Traian Basescu. Acesta a facut un instructaj cu parlamentarii PDL si chiar a criticat modul in care membrii formatiunii democrat-liberale se comporta in momentul in carefac declaratii in mass-media si pentru faptul ca nu apara public formatiunea din care fac parte si le-a cerut “greilor” partidului sa iasa din transeele in care s-au ascuns ca sa nu-i atinga glontul.

La sedinta grupurilor parlamentare PDL au fost prezenti si senatorii si deputatii democrat-liberali din Maramures. Gheorghe Mihai Barlea, senator PDL de Maramures, a precizat ca atitudinea presedintelui este una corecta in conditiile in care PDL este „lovit” din toate partile. „Presedintele tarii a fost prezent doar la prima parte a sedintei si nu a intrat in polemici, asa cum unii au sugerat, si nici nu a participat la dezbateri politice. Presedintele a cerut celor care intra in contact cu mass-media sa o faca intr-un mod responsabil si sa se pregateasca inainte de interviuri sau interventii televizate”, a declarat Barlea.

Senatorul PDL este de parere ca solicitarea presedintelui este una normala, in conditiile in care democrat-liberalii trebuie sa facem fata unor situatii in care, de cele mai multe ori liderii PDL sunt minoritari. „Trebuie sa fim bine pregatitti pentru ca, in majoritatea cazurilor, reprezentantii PDL sunt minoritari in fata unor lideri ai opozitiei care, de multe ori, fac front comun cu moderatorii. Este vizibil ca, in ultima vreme, liderii opozitiei si presa s-au focalizat pe problemele guvernarii, pe PDL”, a subliniat Barlea.

Lăsaţi un răspuns