Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 27 aprilie 2024

Pleaca gerul, vin ninsorile

De vineri, aerul polar va parasi Romania, iar vreme se va incalzi

Trafic iarna

Trafic iarna

Vreme geroasa in Maramuret. Cele mai scazute temperaturi se inregistreaza in Maramuretul istoric, -14 grade la Petrova si -13 grade la Borsa, precum si in zona Lapusului (-10 grade la Targu Lapus si Copalnic). Meteorologii au anuntat ca vreme se va incalzi accentuat. Conform meteorologilor, de vineri, aerul polar va parasi Romania, iar temeperaturile vor creste, in anumite zone ajungand pana la 10 grade Celsius, iar, in urmatorul interval, gerul va fi inlocuit cu ninsori, mai ales in partea de sud a judetului.

Din cauza frigului si a conditiilor meteo, in Maramures, trafic rutier se desfasoara in conditii de iarna. A nins slab pe arii restranse, iar din cauza zapezii pe DJ 183 Baia Mare-Firiza carosabilul este acoperit cu zapada, pe unele portiuni stratul fiind de un centimetru. Angajatii societatii care asigura si intretin pe perioada de iarna drumurile judetene actioneaza pentru indepartarea zapezii de pe carosabil. Un tronson al  DN 18, in Pasul Gutai, datorita zapezii cazute de pe copaci si a apei provenite de pe versantul muntelui, carosabilul este umed.

Poduri de gheata de rauri

Debitele cursurilor de apa din judet au fost in usoara scadere, acestea fiind influentate de fenomenele de iarna. Nu au fost inregistrate probleme deosebite, insa se mentine podul de gheata format pe raul Iza, la Vadu Izei, unde apa curge pe sub gheata. De asemenea, s-a mai format un pod de gheata pe raul Cavnic, precum si pe raul Botiza, la Sieu. Temperaturile scazute au contribuit la formarea de gheata la mal pe raurile Tisa,  Viseu, Vaser, Ruscova,  Firiza, Iza, Mara si Suciu.

Lăsaţi un răspuns