Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 24 aprilie 2024

Se intorc ninsorile

Frig ai ninsoare

Frig ai ninsoare

Vremea in usoara incalzire si ninsoare in Maramures prognozeaza meteorologii pentru aceste zile. Pentru urmatorul interval se anuta  vreme in general inchisa si precipitatii mixte. Conform prognozei, cerul va fi mai mult noros, pe arii relativ extinse vor cadea precipitatii sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare. Cantitatile de apa preconizate vor avea valoarea de pana la 10l/mp. Temperaturile vor avea valoarea cuprinsa intre -2 grade si 6 grade Celsius. Pe arii restranse se va semnala ceata.

Cu toate ca vremea a intrat intr-un proces de incalzire usoara, pe mai multe drumuri din Maramures, circulatia se desfasoara in conditii de iarna. Temperaturile scazute de pe timpul noptii au favorizat formarea poleiului, astfel de situatii fiind inregistrate in zona Lapus si Maramuresul istoric. Angajatii sectei de drumuri nationale Baia Mare au actionat cu sapte autoutilaje si au imprastiat 32 de tone de material antiderapant. De asemenea, pe doua sectoare de drumuri judetene (DJ 109F Targu Lapus-Baiut si DJ 171A Bogdan Voda-Botiza) s-au format portiuni de gheata, datorita temperaturilor scazute. Drumarii au intervenit si au imprastiat material antiderapant.

Tot din cauza temperaturilor scazute care se inregistreaza pe timp de noapte, se mentin podurile de gheata formate pe raul Iza, Suciu, Mara si Botiza. Pe Tisa, Viseu, Vaser, Ruscova, Iza, Mara, Cavnic si Firiza se inregistreaza gheata la mal.

Lăsaţi un răspuns