Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Primarii si viceprimarii USL, principalii candidati in alegerile locale

Patru principii au fost luate in calcul de Uniunea Socila-Liberala (USL) pentru stabilirea candidatilor pentru functia de primar in alegerile locale din 2012. Mircea Ursache, presedintele PSD Maramures, a subliniat ca in cadrul discutiilor purtate cu partenerii din USL s-a decis ca actualii primiar si viceprimari sa fie cap de lista in alegerile locale de anul viitor.

„Am decis sa mergem pe consolidarea primarilor aflati in functie, iar acolo unde nu avem primar sa promovam viceprimarul. In acest mandat, la nivel de Maramures PSD si PNL au 48 de primari in functie, 29 dintre acestia fiind liberali. Doar in administratiile in care nu avem nici primar nici viceprimar o sa efectuam sondaje care vor sta la baza desemnarii candidatului”, a declarat Ursache.

Presedintele PSD Maramures sustine ca pana in toamna, USL isi va desemna toti candidatii pentru functia de primar din administratiile judetului. „Avem si zone in care exista tensiuni privind posibilii candidati, dar cred ca suntem capabili sa le gestionam si sa ajungem la o intelegere”, a punctat Ursache. De asemenea, Liviu Titus Pasca, senator PNL de Maramures, a precizat ca modificarea legii privind alegerea primarilor din primul tur obliga cele doua partide sa participe in alegerile locale sub sigla USL, in caz contrar fiind diminuate sansele de reusita in alegeri.

Lăsaţi un răspuns