Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Restaurantul discordiei

Ludescher vrea sa mearga la nunta, insotit de angajatii serviciului comercial

istvan ludescher

istvan ludescher

Sesizare depusa de 18 baimareni care locuiesc pe Valea Rosie si care se tem pentru linistea lor. Acestia s-au prezentat intr-o sedinta a Consiliului Local Baia Mare pentru a reclama un agent economic. Bogdan Chiorean, reprezentantul locatarilor de pe Valea Rosie, a precizat ca un agent economic baimarean a demarat lucrari de renovare a unui spatiu, fara sa-l imprejmuiasca si fara sa aiba grija de mediul inconjurator.

“A taiat copacii, desi nu avea autorizatie in acest sens, a distrus spatiul verde, nu a imprejmuit, iar cladirea este gard comun cu curtea mea, ceea ce creeaza disconfort. Acum urmeaza sa fie inaugurat, sa se organizeze nunti, sa fim poluati fonic. Pentru toate acestea am depus sesizare la primarie si am aflat ca agentul economic a facut renovarea ilegal”, a declarat Chiorean. Acesta a precizat ca inclusiv fiul administratorului urmeaza sa aiba nunta in acel spatiu, asta in conditiile in care localul nu detine documentele necesare functionarii. Baimareanul a solicitat reprezentantilor executivului primariei si ai Consiliului Local sa intervina, astfel incat linistea locatarilor din zona sa nu fie perturbata.

“Este vorba de un spatiu in care a functionat un magazin alimentar si pentru care s-a cerut autorizatie pentru transformare in local. Am refuzat sa eliberam documente pentru schimbarea de destinatie a spatiului, astfel ca s-a revenit cu o solicitare pentru autorizatie de renovare, cu pastrarea spatiului comercial. Nu s-au respectat prevederile autorizatiei eliberate si au aparut si alte neconcordante, astfel ca o sa revenim cu un control amanuntit. Am aflat si despre nunta fiului administratorului, astfel ca am convenit cu seful serviciului comercial sa fim pe faza, sa mergem la nunta si sa aplicam o amenda, care poate ajunge pana la 200 de milioane lei vechi”, a declarat viceprimarul Ludescher Istvan. El a mai precizat ca, daca agentul economic refuza sa se conformeze, primaria poate cere demolarea imobilului.

In contradictie cu acestea, Florin Marinca, administratorul firmei care a preluat cladirea de la biserica romano-catolica, sustine ca lucrarile au fost finalizate si ca acestea s-au desfasurat in baza unor documente pe care le detine. “Nu am taiat copacii de capul meu, ci in baza unor acte. Am autorizatie pentru lucrare si am mai depus cateva documente la primarie, dar inca nu am primit raspuns. Nu am inaugurat si nici nu intentionez sa fac acest lucru pana cand voi primi autorizatia de functionare”, a declarat Marinca.

Lăsaţi un răspuns