Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Ponta acuza PDL de frauda

Duminica nu vom avea alegeri libere si corecte, spune social-democratul

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, ca alegerile de duminica, din Maramures si Neamt,  pentru locurile de deputat ramase libere, nu vor fi libere si corecte, fiind fraudate de PDL.

Alegerile de duminica din Neamt au reprezentat principala tema a conferintei de presa sustinuta de presedintele PSD, Victor Ponta.

Duminica nu vom avea alegeri libere si corecte. Votul s-a incercat deja sa fie fraudat, cumparat, influentat de catre PDL si de catre cei de la putere folosind mijloace vadit impotriva legii, fara ca institutiile statului sa-si faca datoria„, a declarat Victor Ponta.

„In colegiul de la Baia Mare, ieri (joi, n.r.) doamna Elena Udrea personal s-a deplasat la Baia Mare. Nu s-a intâlnit cu electoratul, s-a intâlnit cu o parte din primari si a promis in numele Guvernului României ca semneaza proiecte numai in masura in care duminica acesti primari vor obtine pentru candidata PDL voturile respective”, a spus presedintele PSD.

„Societatile comerciale care au afisat in vitrine postere electorale ale candidatului USL au primit din partea conducerii centrale a ANAF controale trimise de la Bucuresti, cerându-li-se direct sa nu mai afiseze posterele cu candidatul USL, ci doar pe cel al PDL, fiind amenintati ca vor primi amenzi si le vor inchide afacerile pentru ca sprijina Opozitia”, a mai comentat liderul USL.

Ponta a mai spus ca PDL a incalcat legea, sustinând intrarea in cursa a unui candidat de la un alt partid, Partidul Ecologist Român, care nu avea dreptul sa-si aduca un candidat. „Vreau sa anunt, conform legii, ca voturile pentru al treilea candidat sunt voturi nule, nu pot fi luate in considerare”, a spus Ponta.

Acesta a vorbit si despre neregulile din judetul Neamt, spunând ca acolo lucrurile s-au desfasurat mult mai „pe fata”.

„Aceste alegeri se bazeaza pe mita electorala, presiuni si amenintari directe la adresa primarilor, facute de catre liderii judeteni, de catre ministrul Elena Udrea, de catre Ioan Oltean, secretarul general al PDL, prin bani dati sau promisi primarilor numai in functie de rezultatul din 21, prin controalele ANAF trimise de Sorin Blejnar de la Bucuresti si prin candidaturi ilegale cum este cea a candidatului PER, de la Maramures”, a mai spus liderul USL, completând ca va sustine incorectitudinea alegerilor indiferent de rezultat.

Ponta a adaugat ca, indiferent de rezultatul alegerilor de duminica, USL va face sesizarile necesare catre politie si catre autoritatea electorala, in asa fel incât abuzurile sa fie sanctionate.

Lăsaţi un răspuns