Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Activitate la Romplumb, inca 6 luni


Silvian Ionescu in Maramures

Silvian Ionescu in Maramures

Instalatia de la Romplumb, in faza experimentala inca 6 luni”, a anuntat Silvian Ionescu, seful Garzii Nationale de Mediu

Silvian Ionescu a avut astazi o intalnire cu autoritatile judetului si reprezentantii Romplumb, precum si cu resprezentantii institutiilor de mediu din judet. La discutii au participat: Vasile Uta – directorul societatii, Calin Crisan, seful Garzii de Mediu Maramures si Gheorghe Voinescu, de la Agentia de Protectie a Mediului Maramures.

Seful Garzii Nationale de Mediu a vorbit, pe de o parte despre neconformitatile instalatiei de la SC Romplumb, constatate de institutia pe care o reprezinta si de Agentia Nationala pentru Protectia Mediului. Pe de alta parte, a subliniat interesul pe care institutiile de mediu il au fata de incadrarea tehnologiilor SC Romplumb in normele europene de mediu.

“Am avut multe discutii in ultima perioada, in care am incercat, in mod egal si transparent, sa gasim o solutie optima. Am decis ca prelungirea termenului de functionare cu inca 6 luni, sa fie practic o noua faza de experimentare, de cercetare, in vederea perfectionarii instalatiei de desuflare a emisiilor gazoase. Oricum, in momentul de fata nu mai exista probleme atat de mari din punct de vedere al poluarii aerului in Baia Mare, tocmai datorita perfectionarii acestei instalatii. Am dat acest termen de 6 luni pentru a nu se pierde investitia de peste 2 milioane de euro facuta in acest sens. Daca in aceasta perioada nu se vor conforma in totalitate normelor europene de mediu, nu vom mai putea discuta de alte termene”, a subliniat Ionescu.

Lăsaţi un răspuns