Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 18 aprilie 2024

Temperaturi negative in Maramures

vreme rece

vreme rece

Vreme rece in Maramures, cu temperaturi care au scazut pana la -7 grade Celsius. Noaptea trecuta, cerul a fost variabil, mai mult degajat. Au cazut precipitatii slabe sub forma de ploaie izolat, insa in zona montana precipitatiile au avut si caracter de aversa. In zona montana inalta precipitatiile au fost sub forma de aversa de ninsoare. Cantitatea maxima de apa inregistrata: 2.0 l/mp la Iezer. Vantul a suflat slab la moderat. Izolat, in zonele joasem s-a semnalat ceata si local bruma.

Temperaturi minime: -5 grade Celsius la Targu Lapus, -3 grade Celsius la Ocna Sugatag,  -1 grad Celsius in Baia Mare, Borsa si Sapanta, 0 grade Celsius la Sighetu Marmatiei. Cel mai rece a fost pe Varful Iezer, unde temperatura a inregistrat valoarea de – 7 grade Celsius.

La primele ore ale diminetii, mercurul din termometre a inregistrat – 3 grade Celsius la Targu Lapus,  0 grade Celsius in Baia Mare, Sighetu Marmatiei, Targu Lapus, Sapanta si 2 grade Celsius la Borsa, 5 grade Celsius la Dragomiresti.

Pentru astazi meteorologii au prognozat vreme rece in continuare. Cerul va fi variabil si va prezenta innorari temporare in cursul zilei, cand pe arii restrinse va ploua slab. Seara, cu totul izolat, ploile se pot transforma in lapovita si ninsoare. Local, in zona de munte  precipitatiile vor fi predominant sub forma de ninsoare. Vantul va sufla slab, la moderat, cu intensificari temporare, indeosebi in zona montana.Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 7 si 11 grade Celsius, iar cele minime intre -5 si -2 grade Celsius. Dimineata este semnalata aparitia brumei si izolat inghet la sol si ceata.

Lăsaţi un răspuns