Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Compartiment pentru urgente la spitalul din Cavnic

constantin bolos

constantin bolos

Reprezentantii Consiliului Judetean (CJ) Maramures au facut demersuri pentru a identifica un spatiu in care sa poata fi infiintata o unitate de primere urgente la Spitalul de Psihiatrie Cavnic.

 

Constantin Bolos, county managerul judetului, sustine ca, desi Cavnicul are o unitate medicala pentru boli psihice, se impune deschiderea unui compartiment pentru urgente. “E nevoie de unitate de primire urgente la Cavnic atat pentru a deservi populatia din zona, dar si pentru a putea acorda ingriji in cazul unor persoane accidentate pe partiile de schi, Cavnicul fiind o zona turistica. S-au facut demersuri la Ministerul Sanatatii pentru infiintarea acestui compartiment, dar mai sunt cateva aspecte care trebuie clarificate”, a declarat Bolos.

 

Managerul judetului a subliniat ca se incearca identificarea unui spatiu in care sa poata fi infiintata unitatea de urgenta, apoi vor trebui obtinute cateva avize. In opinia sa, pe lista prioritatilor privind unitatea medicala de la Cavnic trebuie trecute si aspecte ce tin de clarificarea situatiei juridice a spitalului.

 

Lăsaţi un răspuns